Verzekeringen - Uitvaart van uw Leven

Verzekeringen

Het staat u altijd vrij om zelf een uitvaartonderneming te kiezen

Verzekeringen

Het staat u altijd vrij om zelf een uitvaartonderneming te kiezen

Ook als u een uitvaartzekering heeft, staat het u altijd vrij om zelf een uitvaartonderneming te kiezen die de uitvaart begeleidt.

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering verzekert u zich tegen de kosten van uw begrafenis of crematie. Als u overlijdt betaalt de verzekeringsmaatschappij (een deel van) de kosten.Kiest u voor een uitvaartverzekering, dan zijn er verschillende soorten. Hieronder de meest voorkomende. Combinaties zijn ook mogelijk.

Wat keert uw verzekering uit?
En wat kost de uitvaart van uw leven?
Ik zoek het allemaal graag voor u uit.

Welke diverse soorten uitvaartverzekering zijn er?

Kapitaalverzekering

Bij overlijden wordt een bedrag uitgekeerd, waarmee de nabestaanden de uitvaart betalen. Dit bedrag kan naar eigen inzicht worden besteed. De hoogte van het bedrag hangt af van de premie en de polisvoorwaarden.

Koopsom uitvaartverzekering

U legt eenmalig een bedrag in bij de verzekeringsmaatschappij. Van dat geld wordt (een deel van) uw uitvaart vergoed.

Naturaverzekering

Bij overlijden ontvangt men geen geld, maar goederen en diensten die bij een uitvaart horen. Veel verzekeringsmaatschappijen kennen een basispakket voor de ‘standaardonderdelen’ van een uitvaart. U kunt zich daarnaast aanvullend verzekeren voor goederen en diensten die buiten het basispakket vallen. Sommige verzekeraars keren een lager bedrag uit dan de poliswaarde. Toch betekent dit niet altijd dat u duurder uit bent.