Reviews

Positieve reacties van nabestaanden en genodigden

Reviews

Positieve reacties van nabestaanden en genodigden

Positieve reacties die ik heb mogen ontvangen

Na een uitvaart ontvang ik vaak positieve reacties van nabestaanden en genodigden.
Ze vertellen mij dat het afscheid mooi is verlopen, precies zoals ze hadden gehoopt of zelfs nog mooier. Ze laten weten dat ze blij waren met mijn hulp en ondersteuning en dat ik ze heb geïnspireerd om buiten de gebaande paden te denken door juist dichtbij zichzelf te blijven en te kiezen voor wat écht goed voelt.

Ik ben enorm dankbaar voor deze feedback, net zoals ik dankbaar ben dat families mij in een emotionele tijd toelaten tot hun leven en mij hun vertrouwen geven.

Hieronder vindt u e-mails en kaartjes van nabestaanden over hun ervaringen met mij:

Beste Joanne,

Graag wil ik je bedanken voor de wijze waarop je mijn zus Ineke en mij hebt begeleid bij het afscheid van onze moeder. Je hebt gezorgd voor een locatie die geheel bij haar paste. Geen aula en koffiekamer, maar een familiekamer waarin faciliteiten aanwezig waren zodat we met foto/film en zelf gekozen achtergrondmuziek haar een waardig en liefdevol afscheid konden geven. Tijdens de plechtigheid zijn we door jou en je team prima verzorgd met koffie, thee, frisdrank en een grote dosis aan warmte en hartelijkheid.

Amper zes weken na mijn moeder overleed mijn man en het is niet verwonderlijks dat ik voor zijn uitvaart jou weer wilde als uitvaartbegeleider. Ik wilde iemand die meedacht over zijn afscheid en over een grote dosis empathie beschikt.

Je kwam met mogelijkheden die ik niet verwachtte voor een uitvaart. Dat het afscheid uiteindelijk in een café plaats vond had mijn man fantastisch gevonden. Dank zij jouw niet aflatende inzet voor de nabestaanden en hun wensen, is het afscheid van Rob heel mooi geworden en is er niets dan lof van de familie en vrienden voor jou en je team.

Ook de film die gemaakt is met herinneringen van familie en vrienden, is een mooi document voor kinderen, kleinkinderen en voor mij.

Alles was perfect geregeld.

Het contact dat we hadden tijdens en na de uitvaarten waren zeer welkom en hebben ons gesterkt.

Lieve Joanne, dankjewel
Met hartelijke groet,

Helen

(Hoofddorp)

Beste Joanne,

Toen mijn moeder overleed en ik de uitvaartverzekering belde had ik maar 1 stille wens, op een afspraak met iemand met een persoonlijkheid, instelling en betrokkenheid zoals jij die toonde.

Ik ging ervan uit dat ik het onmogelijke wenste.

Vanaf het eerste contact over de telefoon, de eerste ontmoeting en het verdere verloop en begeleiding had en heb ik alle vertrouwen in de zaken die je voor mijn overleden moeder, en vader en mijzelf geregeld hebt.

Je hebt mij telkens versteld laten staan met je inlevingsvermogen en de wendbaarheid die je elke keer weer wist te bewerkstelligen. Om ons te begeleiden. Ook op de momenten, of beter nog, juist op die momenten toen wij het niet meer konden wist jij met een ogenschijnlijke eenvoud en lenigheid ons weer op het juiste pad te praten, en ons weer in staat te stellen te doen wat er gedaan moest worden.

Jij zorgde voor ons, en jij verzorgde alles!
Joanne, ik (mede namens mijn vader) dank je uit het diepst van mijn hart.

Michel

(Amsterdam)

Hallo Joanne,

Heel erg bedankt voor de beeldopname. Ik heb hem net gedownload en bekeken.
Bedankt dat je dit voor ons geregeld hebt, ook al had ik het niet aangevinkt in de lijst. Ik dacht toen dat we dat niet meer wilden terugzien, maar nu ik het weer gezien heb vind ik het heel mooi.
Ik denk dat mijn vader het over een tijd ook wel terug wilt zien, nu nog even niet, het verdriet is nog te vers.
Heel erg bedankt voor alles!! We vonden het een mooie dienst.
Groeten,

Wendy

(Amsterdam)

Beste Joanne,

We zijn erg blij met je goede zorgen tijdens de uitvaart van Ellen. Ik zal je in ieder geval aanbevelen als iemand een uitvaart moet organiseren.

Vriendelijke groeten,

Daniëlle

(Noordwijk)

Joanne,

Dankjewel voor een geweldige begeleiding tijdens en voor de uitvaart van mijn moeder.
Zonder jou had ik het niet gekund!

Nogmaals veel dank,

Hans

(Amsterdam)

Hoi Joanne,
Vlak na het overlijden van een dierbare, maar nog voordat de uitvaartonderneming is ingelicht. Dat is een moment van grote onbestemdheid. De leegte die net is gevallen gaat over in het regelen van iets totaal onbekends.
We kregen Joanne direct aan de telefoon. Afgezien van het feit dat dit gesprek uiterst ontspannen verliep, was ze binnen enkele uren bij ons thuis om kennis te maken. Mogelijkheden en wensen werden grondig doorgenomen. Haar beschikbaarheid en doortastendheid werkten geruststellend. Het leek snel alsof wij haar al jarenlang kenden. Dit plezierige en ontspannen contact liep door tot op de dag van de uitvaart zelf, als een vanzelfsprekendheid die ons in de schoot was geworpen. Geen resultaat van een financiële cart blanche of enige vorm van uitsloverij, maar van een bijna onwerkelijke echtheid die we in de huidige samenleving kennelijk ontwend zijn. Hoewel Joanne ons begeleidde bij een eenvoudige uitvaart hebben we een buitengewone behandeling mogen ervaren. Doortastend, heel waardig, respectvol en met alle welwillend- en wellevendheid die we ons konden wensen. Een dergelijk geschenk wil ik mijn vrienden die in de toekomst met een verlies te maken krijgen, niet onthouden.

Frank

(Amsterdam)

Lieve Joanne,

Je zat nog geen half uur bij ons aan tafel of we wisten het al. Met haar gaan we verder, want zij begrijpt ons verdriet.

Je hebt in dit speciale geval veel voor ons moeten doen, maar niets was je te veel. Ook de keren dat je zomaar even langs kwam om te vragen hoe het met me ging.
We zijn blij je te leren kennen.

Suze

(Amsterdam)