Bijzondere locaties

Een uitvaartlocatie die bij u en uw overleden dierbare past.

Bijzondere locaties

Een uitvaartlocatie die bij u en uw overleden dierbare past.

Bijzondere locaties voor uw uitvaart

Een uitvaartlocatie die bij u en uw overleden dierbare past, geeft een grote meerwaarde aan het afscheid. Het zorgt voor een sfeer van herkenning. U en uw gasten zullen zich meer op uw gemak voelen door een vertrouwde, warme ambiance. Wist u dat een uitvaart niet persé in de aula van een crematorium of begraafplaats hoeft plaats te vinden?

Waarom zou u niet naar die leuke strandtent gaan of dat caféetje op de hoek? Misschien is er op het werk van uw overleden dierbare wel een mooie plek om het afscheid te laten plaatsnemen.

Ik nodig u uit om eens na te denken welke locatie dit voor u zou kunnen zijn. Een plek waar u eerder al mooie herinneringen heeft gemaakt; een plek waar u zich thuis voelt.

Zelf heb ik een aantal bijzondere locaties geselecteerd. Hier zijn wij welkom om op eigen wijze invulling te geven aan een persoonlijk, informeel afscheid. Laat u inspireren!

Op zoek naar een bijzondere locatie?

Bijzondere uitvaarten

Hieronder ziet u enkele bijzondere locaties voor uw uitvaart. 

Uitvaart in eigen huis of tuin

Heeft u er weleens over nagedacht om in uw eigen huis of tuin uw uitvaart te laten plaats vinden? De plek waar u zich vertrouwd voelt en altijd uw familie en vrienden heeft uitgenodigd. Daar waar gelachen mag worden en ook gehuild, waar mooie gesprekken zijn en ook stilte. Een vertrouwde omgeving waar iedereen zich op z’n gemak voelt en herinneringen deelt op een informele manier, zelfs als u een geestelijk verzorger uitnodigt. Welkom thuis!

Café Bruxelles te Haarlem

Overdag is Café Bruxelles gesloten, maar als u een passend afscheid wilt in een bruin café, dan doet Jeroen en zijn team graag de deur voor u open. De kist van uw dierbare staat gewoon in het café.

Met uw eigen achtergrondmuziek kunnen uw gasten op een informele, ongedwongen manier herinneringen ophalen onder het genot van een hapje en drankje. En in het café heeft cameravrouw Marriët een mooi plekje om uw gasten te interviewen, zodat geen herinnering achterwege blijft. Van alle interviews maakt zij een mooie film, wat een waardevol document is en helpt bij de rouwverwerking.

Cultureel Centrum Stompe Toren te Spaarnwoude

Van oorsprong is de Stompetoren een idyllisch kerkje, maar tegenwoordig wordt het niet meer religieus gebruikt.

Gelukkig is het authentieke karakter wel bewaard gebleven. Zo is er nog een originele preekstoel. Vanaf deze unieke locatie heeft u weids uitzicht over de weilanden. Bij mooi weer kunnen wij zelfs het afscheid in de openlucht houden.

De catering kan voor u worden verzorgd, maar u bent ook vrij om uw eigen hapjes en drankjes mee te nemen.

Rozen & Radijs te Burgerveen

Bij Rozen & Radijs gaat een groene wereld voor u open. In een van hun kassen hebben zij een ware tropische tuin gemaakt waar u zelfs doorheen kunt wandelen. Aan het begin van de tuin is een restaurant gedeelte die uitermate geschikt is voor een informeel samenzijn tijdens een uitvaart. Ook kunnen zij uw gasten verwennen met biologische hapjes en drankjes uit eigen keuken.

Daarbij zijn zij van alle gemakken voorzien wat betreft geluid- en beeldfaciliteiten. En vanzelfsprekend maken zij met liefde uw rouwbloemwerk. Ook bent u welkom als u zelf een rouwbloemstuk wilt maken. Zij assisteren u graag en heten u van harte welkom in hun gastvrije familiebedrijf.

Buitenplaats Beeckestijn te Velsen-Zuid

Stijlvol afscheid nemen in een bosrijke omgeving aan de rand van de duinen kan bij Buitenplaats Beeckestijn. Er zijn meerdere prachtige binnenruimtes te bewonderen. Het koetshuis creëert een warme ambiance voor een afscheidsceremonie, waar herinneringen worden gedeeld. Maak ook gerust een wandeling door de historische tuinen.

Uw gasten worden hier gastvrij ontvangen en tot in de puntjes verzorgd met heerlijke hapjes en drankjes.

Crematorium Haarlem

Crematorium Haarlem heeft een bijzondere architectuur. De aula bestaat grotendeels uit glas en daarom heen is de tuin gesitueerd die weer omringd is door een soort kloostergang. Naast een afscheidsdienst binnen, is er bij mooi weer ook een dienst in de tuin mogelijk. Aan de kloostergang zijn de overige vertrekken verbonden, zoals de ontvangkamers, familie-aula, koffiekamers en de ovenruimte.

Mocht u geen gebruik willen maken van de aula en/of koffiekamers, dan kan hier alsnog alleen de crematie plaatsvinden. U bent zelfs welkom om uw dierbare tot het laatst toe te begeleiden naar de ovenruimte.

Haven van Zandvoort

Op een prachtige plek aan zee vindt u dit sfeervolle strandpaviljoen. Een heus paradijsje waar hun gasten welkom zijn om de pure zilte strandsfeer te proeven. Van september t/m juni staat het hele team van Haven van Zandvoort ook voor ons klaar om te zorgen dat strandliefhebbers een uitvaart in stijl krijgen op een plek waar ze genoten van rust, plezier, zon, wind en alle het andere moois wat het strand ons brengt. Voor zowel een klein als groot aantal gasten is de Haven van Zandvoort een fantastische informele plek voor een waardig en sfeervol afscheid. Daarbij zijn ze van alle gemakken voorzien; geluidsapparatuur, beeldscherm en aankleding. En natuurlijk kunnen wij genieten van heerlijke hapjes en drankjes.

Hoeve Dijkzicht te Leiderdorp

Hoeve Dijkzicht is gelegen langs de Oude Rijn, in ’t Groene Hart te Leiderdorp. Dit prachtige Rijksmonument uit de 17e eeuw straalt naast geschiedenis ook klasse uit. Hoeve Dijkzicht is een prachtige boerderij en een uitermate geschikte rouwlocatie met alle privacy voor uw gasten. U waant zich hier in een oase van rust en met alle ruimte, zowel binnen als buiten, tussen de akkers en weilanden. De gastvrouw Jantine en gastheer Aad staan met hun gastvrijheid, culinaire arrangementen en onbeperkte mogelijkheden voor u klaar.

Restaurant Spaarnwoude te Velsen-Zuid

In natuurgebied Spaarnwoude bevindt zich Hotel Restaurant Spaarnwoude op een fantastische, rustige plek midden in het groen en aan het water. Binnen is een sfeervolle zaal met prachtig uitzicht op het water en de natuur. Bij mooi weer zijn we zelf buiten op het terras aan het water welkom om afscheid te nemen. Voor zowel een intiem gezelschap als een grote groep staan het team van Hotel Restaurant Spaarnwoude graag voor u klaar. Uiteraard zal het team zorgen voor culinaire hapjes en drankjes, zoals u die wenst.