Joanne van Kallen

Over 'Uitvaart van uw leven'

Joanne van Kallen

Over 'Uitvaart van uw Leven'

Droom

Als 12-jarig meisje wist ik al dat ik uitvaartleider wilde worden. In de film Wan Pipel (Eén Volk) zag ik hoe een vrouw haar dood uitstelde, omdat ze wachtte op haar zoon uit het buitenland. Dat fascineerde mij enorm. Thuis werd de dood veel besproken. Mijn ouders hebben een grote familie- en vriendenkring en daar overleed met enige regelmaat iemand. De verschillen in de Nederlandse en Surinaamse rituelen en gebruiken werden belicht. Beide culturen zijn anders, alle twee zijn ze liefdevol. Mijn roeping werd geboren.

Drijfveer

Iedereen wil graag een persoonlijke uitvaart. Toch ervaar ik dat veel uitvaarten op elkaar lijken, omdat men denkt dat het zo moet. Her en der wordt er wel een persoonlijke touch gegeven, maar veelal blijft de setting formeel en komt de ontspanning pas in de koffiekamer.
Ik wil mensen graag bijstaan met allerlei mogelijkheden die er zijn om een uitvaart écht persoonlijk te maken. Hierbij kijk ik met mijn creativiteit verder dan de gebaande paden. Mooie uitvaarten heb ik mogen begeleiden door het formele en informele samen te voegen tot een ontspannen, waardevol samenzijn.

Liefde & Verlangen

Het mooiste aan mijn vak vind ik dat ik elke dag liefde zie. In de situatie waarin families zich na het overlijden van hun dierbare bevinden, is er tijd om aandacht voor elkaar te hebben en zelfs te lachen om leuke herinneringen. Natuurlijk zie ik ook het verdriet. Dat kan ik niet wegnemen, maar ik kan wel zorgdragen voor een warm afscheid.

Soms komt het ook voor dat mensen geen fijne band met elkaar hadden. Dan is het juist belangrijk dat er ruimte is om afscheid te nemen van hetgeen er werd gemist en verlangd. Zonder oordeel geef ik graag die ruimte en een luisterend oor.

Cultuur

Met veel toewijding begeleid ik zowel Nederlandse als multiculturele uitvaarten. Ik ben veelzijdig en niets is mij vreemd. Dit komt door mijn multiculturele opvoeding: ik ben zowel met de Nederlandse als Surinaamse cultuur opgegroeid.

Trots

Mijn levens- en werkervaring maken mij tot de gelukkige en trotse vrouw die ik nu ben. Ik vind het fijn dat ik mijn eigen uitvaartbedrijf heb, waarin ik alle vrijheid heb om mensen te inspireren om eigen keuzes te maken bij de vormgeving van hun uitvaart of die van een dierbare.

Ik ben er voor u!

Interview Pletterij

Jan Hoekema van Pletterij interviewde mij over mijn visie op de uitvaartbranche en over mijn werkwijze.

Dankjewel Jan voor het fijne gesprek!

Interview Pletterij - Uitvaart van uw Leven
Video afspelen over Interview Pletterij - Uitvaart van uw Leven