My Happy Priest

Vijf dochters vertelden mij dat ze dezelfde uitvaart voor hun vader wensten, zoals bij hun moeder. Ze wilden hun vader thuis opbaren en daarna naar de R.K.-kerk begeleiden en afsluiten in besloten kring in het crematorium. Ik vertelde ze dat ze ook een pastor konden uitnodigen in het crematorium. Dat vonden ze beter, want vader was wel gelovig, maar niet meer zo kerkelijk. Ik gaf aan dat we ook in de tuin van het crematorium de R.K. dienst konden houden. Dat vonden ze helemaal geweldig, want hun vader was gek op zijn eigen tuin

Dus stelde ik voor … We kunnen de kist van vader ook in zijn eigen geliefde tuin plaatsen. Dan nodigen we pastor uit in de tuin, huren stoelen, zetten partytenten neer tegen de zon, bestellen de catering, luisteren muziek en naar de vogelgeluiden. Vervolgens zaten er vijf geëmotioneerde dochters aan tafel, die beseften dat ze niet alleen van hun vader afscheid gingen nemen, maar ook van hun ouderlijkhuis.

Het werd een prachtig afscheid, waarbij de familie zich thuis ontspannen voelde en de gasten blij verrast waren door de warme sfeer. Er waren zelfs gasten bij die nu ook hun afscheid thuis willen, terwijl ze altijd dachten om net als de meeste mensen naar de aula van een crematorium of begraafplaats te gaan. Er is zoveel meer mogelijk!

De pastor, die ik al járen ken, had al vaker gevraagd of ik hem ook eens in mijn cartoon My Happy Birds wilde laten voorkomen. Dit vond ik een mooie gelegenheid, want ik heb voor het eerst het kooltje in het wierookvat aangestoken.